U kunt Eduard Sanders, Fotograaf ook volgen op Twitter, Facebook en Instagram. Blijf automatisch op de hoogte van nieuwe foto’s, zoekplaatjes, oplossingen en informatie op de website. Reageren kan via Twitter, Facebook en Instagram, maar ook via het contactformulier of email.

Eduard Sanders (1886-1942)

Foto's waarvan we niet weten waar ze gemaakt zijn, en wie of wat er op staat, verdwijnen vaak in de vergetelheid. Nu, en vroeger ook al. Tegenwoordig op de harde schijf, vroeger in stoffige lades en vergeelde albums die maar zelden open gaan. Soms komen we die foto's weer tegen, en dan kost het moeite om te achterhalen waar het ook al weer was... Veel mensen vinden het een uitdaging om dat uit te zoeken.

Er duiken wel eens foto's op van Eduard Sanders (1886-1942), een man die in de vorige eeuw rondtrok door Nederland om landgenoten en de plaatsen waar zij woonden en werkten vast te leggen. Berry houdt van die foto's, Jan vindt het leuk de plaatsen te achterhalen. Met ons waarderen vele anderen nu zijn stads- en dorpsgezichten. Hier kunt u een indruk krijgen van het Nederland van Eduard Sanders.

Op deze site vindt u per provincie een overzicht van de foto's die Eduard Sanders gemaakt heeft. Ze zijn ook te raadplegen op een aanklikbare kaart. Deze foto's zijn beschikbaar gesteld door diverse verzamelaars, particulieren, beeldbanken en archieven. Verder vragen wij uw aandacht voor een aantal foto's waarvan de locatie nog niet bekend is. Misschien weet u wel waar het is?

Deze site is bedoeld als een eerbetoon aan deze man die naamloos stierf, maar die we door zijn werk niet zullen vergeten. Heeft u zelf foto's die u hier met ons wilt delen? Wij willen ze graag toevoegen aan dit levende monument voor Eduard Sanders en zijn gezin.

Berry Meester & Jan Spoolder