G 1417 KOPENHAGEN, City Hall Square (DK)

Opgelost op 18-01-2011 door Theo B.

-Grote stad met erg veel fietsers en groot centraal stoplicht of monumentje midden op de rijbaan. Op het pand op de achtergrond twee keer het woord " Utrecht " op de hoeken. De tekst op het middendeel van de gevel is onleesbaar.


18-01-2011, Antoon Bosselaers: Mooi gevonden. De naam van de maatschappij was Utrecht Livsforsikring, en ze werd in 1996 opgekocht door Alm. Brand, zie http://www.top-swiat.eu/wikipedia/w/da/Utrecht_%28flertydig%29
Utrecht is er dus helemaal niet opgeplakt.

18-01-2011, Theo B: Het woord midden/boven is Livsforsikrings, Deens voor levensverzekeringen. Dit is Kopenhagen, City Hall Square. http://maps.google.nl/maps?

18-01-2011, Martin Snuverink: Ondanks de vele fietsers kan dit naar mijn indruk haast niet in NL zijn. Gebouwen van deze omvang, horizontaal en verticaal, met 5 bouwlagen plus een kap, kwamen vóór 1940 in Den Haag en Rotterdam niet voor. Ook in Amsterdam kan ik er geen plek voor bedenken. In Utrecht zou alleen het 1e jaarbeursgebouw in aanmerking komen, maar dit is het niet. Ik heb zelfs de indruk dat de opschriften Utrecht op de foto geplakt zijn.
Van zulke opengewerkte lange masten waaraan de straatverlichting is opgehangen kan ik me geen voorbeelden herinneren. Ook een dergelijke verkeerslichtrenzuil zou een herkenning moeten oproepen. Het is niet Potsdamer Platz in Berlijn.