G 1817 HELLENDOORN, Sanatoriumlaan 20

Opgelost op 05-12-2011 door Sander van Wijngaarden

-Koetshuis, stempel Hellevoetsluis

04-12-2011, Sander van Wijngaarden: Goed bekijken van de poststempel deed vermoeden dat er Hellendoorn kon staan ipv van het gedachte Hellevoetsluis. En inderdaad dit voormalig koetshuis doet nu dienst als Hospice genaamd Noetsele te Helledoorn. adres sanatoriumlaan 20 te Helledoorn, geen streetview maar zoeken op naam geeft bewijs foto.

 

116 HELLENDOORN, Dorpsstraat

Opgelost op 15-07-2008 door Werner ten Cate

-Verzonden door marinier vanuit de marinierskazerne te Amsterdam.

15-07-2008, Werner ten Cate: Via de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal kreeg ik de tip om eens te kijken op uw website. Verrrassend om tussen alle villa's plots iets bekends te vinden. Foto 116 is 100% zeker een dorpsgezicht in Hellendoorn in de provincie Overijssel. Het betreft de splitsing van de Geerhard Boschstraat en de Dorpsstraat aldaar.
De zekerheid daarvan vond ik al snel bevestigd in het boekje Hellendoorn-Nijverdal in oude ansichten (uitgegeven in 1970) van J.J. Heupink en A. Ponsteen uit de erfenis van mijn opa F. Sasbrink. Op bladzijde 14 staat bij exact dezelfde foto het onderschrift (letterlijk en met een fout*:)

Een ander kijkje in de Dorpsstraat. Rechts* het notarishuis van Van Riemsdijk op de voorgrond en verderop het oude postkantoor. Rechts het notarishuis van Koch en de oude bakkerij van Flim.

*Rechts moest natuurlijk zijn: links
De huidige situatie, juli 2008, is heel goed herkenbaar. Het pand links is al jaren een kledingzaak van de firma Jacobs en het pand rechts op de hoek achter het hek staat er nog onveranderd. Ook het pand rechts achter de heg staat er nog, dacht ik.
Overigens, de straat op de voorgrond tot aan de splitsing is Geerhard Boschstraat, de rest is Dorpsstraat.
Ik hoop dat ik u bij deze voldoende overtuigd heb dat dit de oplossing is van foto 116.

G 2016 HELLENDOORN, Sanatorium

Opgelost op 12-03-2012 door Jan Lemmens

-Sanatorium

12-03-2012, Jan Lemmens: Sanatorium, Hellendoorn.